BIO

 Ville-Karel Viirelaid on vuonna 1981 työläisperheeseen syntynyt taiteilija Viron Langerman kylästä, miljonäärikolhoosin vierestä.

Ville-Karel Viirelaid on tuottanut taidetta aktiivisesti yli 18 vuotta ja valmistunut ammattiin Viron taideakatemiasta grafiikka pääaineenaan. Maalausta sekä performanssi- ja videotaidetta hän on opiskellut Pärnussa vaihtoehtoisessa Academia Gratassa ja Bratislavan taideakatemiassa. Ville Karel oli kymmenen vuotta aktiivisesti mukana kansainvälisesti tunnetussa taiteilijaryhmässä Non Grata,  taiteilijaryhmissä CnOPT ja F.L.Ü. Taiteilija on ollut mukana perustamassa ja ylläpitämässä useita vaihtoehtoisia taidegallerioita Virossa ja järjestämässä kansainvälisiä performanssi- ja videofestivaaleja. Vuosien aikana hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin, performansseihin ja tapahtumiin ympäri Eurooppaa, Amerikassa ja Etelä-Koreassa.

Kulttuuriin sulautuminen ja roolit, yhdenmukaistuminen ja yhteensovittaminen sekä viestit ja kommunikaatio ovat teemoja, joita Ville-Karel käsittelee omassa taiteessa. Taiteilijan kokemukset ovat huomattavan arvokkaita eri kulttuuristen ympäristöjen ymmärtämisessä. Ville-Karel Viirelaid on omalla luomisen tiellään ollut provokatiivinen, kokeileva ja  tabuja murtava fyysinen taiteilija. Taiteilijan työskentelyyn ovat vaikuttaneet mm. seuraavat taidesuunnat: Art Brut, Outsider Art, Actionism, Venäjän Avantgarde, Abstraktionismi, Ekspressionismi, Anarkistitaide, Dada, Post-Pop.

Ville-Karel työskentelee monia taiteen ilmaisun välineitä käyttäen – maalauksesta installaatioon ja esittävään toteutukseen – tutkien muodostuvaa, manipuloitavaa todellisuutta, joka toimii koekenttänä erilaisten mahdollisuuksien ja merkitysten muodostumiselle.

Ville-Karel Viirelaidin taidetta on Eestin taidemuseon kokoelmissa ja useissa yksityiskokoelmissa.

22
18
21
19